Aurinkoista aamua Vauhtipuistosta

15.12.2023

Aamu valkeni aurinkoisena ja Vipsu on jo touhua täynnä. Aamupalaksi pari porkkanaa, kupillinen kuumaa ja aika lähteä kotipihalle. Tänään ohjelmassa on pientä pihahommaa, aidan korjaamista ja samalla saa myös haukata happea kotipihalla.

Vipsuhan on oikea monitaituri. Vauhtipuistossa asuessa on paljon kaikenlaista pikku puuhastelua ja Vipsun taidot ovat karttuneet tehdessä. Erilaiset työkalut ovat tulleet tutuiksi ja Vipsun työkalupakki on jo melkoisen vaikuttava. Ja huomatkaa porkkanan oranssit vauhtiviivat, eikö olekin hienot? Kun on mieleiset välineet, on tekeminenkin todella mukavaa!

Tänään pikkuisen sahataan ja vasaroidaan. Nikkarointi on Vipsusta kivaa ja siksipä Vipsun verstaalla Kakaravaarassa on työkaluja moneen lähtöön. Nuorena Vipsu aloitti nikkaroinnin naulan lyömisellä puupalikkaan. Aina ei naulaan osunut, mutta onneksi ei osunut kertaakaan käpälään - naulatessa on oltava tarkkana kuin porkkana. Ja harjoittelu tekee mestarin kenestä vaan! Vipsusta naulaaminen on niin kivaa, että Kakaravaaran verstaassa onkin monta puupalikkaa, jossa on Vipsun lyömiä nauloja. Niin, aina ei ole korjattavaa, mutta nauloja voi hakata palikkaan ihan huvikseenkin 😊

Nyt on oikean kokoinen puupalikka sahattu ja naulaamaan! Hyvän päivän toivotukset Vipsulta Vauhtipuistosta!